Az sE electronics két dinamikus énekmikrofonja

Az sE electronics két dinamikus énekmikrofonja

Bár az sE talán legismertebb a stúdió mikrofonjairól, már korábban is gyártottak dinamikus, színpadi mikrofont. Két új igen kedvező áru dinamikus mikrofont mutattak be. Az sE V3 és V7 egyaránt kézi, mozgó tekercses énekmikrofonok, melyeket neodímium mágnesekkel láttak el.

A V3 kardioid karakterisztikájú  50 Hz és 16 kHz közötti  fekvenciaátvitellel. 

A konstrukcióban a mikrofon egy vastag, szatén fekete színű acélrugó kosárral van ellátva. A cink ötvözet teste egy nagyon sötét szürke fémes festékkel készült, kényelmes és jól illik a kézbe. Van egy belső vörös habszélvédő, amely csak a rácson keresztül látható és cserélhető a mellékelt fekete színre, ha azt valaki jobban kedveli. A rugalmas belső felfüggesztésen helyezkedik el a kapszula, amely réztekercset használ  és a jel aranyozott XLR-csatlakozón lép ki.  A mikrofont egy tartóval és egy puha tároló tasakkal szállítják.

Hasonló a stílus, de kissé szélesebb a kosár (54mm, szemben az 52mm-esekkel) a V7  esetében. Itt egy könnyű alumínium tekercs van, amely lehetővé teszi  40Hz-től 19kHz-ig a frekvenciaátvitelt. Ezúttal a poláris mintázatú supercardioid a karakterisztika. A természetes hangzás itt sokkal finomabb, mint a V3 esetében. Ezúttal a kosár ezüst / szürke színű, újra piros habszivacs betéttel és fekete tartalékkal a dobozban. A kiegészítők ugyanazok, mint a V3 esetében, és mindkét mikrofon hasonló súlyú kb 300 gramm.

Mindkét mikrofont alacsony zajszintre tervezték  és masszívan ellenállnak a pop hangoknak.  Érzékenységi adatai hasonlóak: 2,5 mV / Pa a V3 és a 2,0mV / Pa a V7 esetében. Mivel irányított mikrofonok, mindkét modell tartalmaz egy enyhe, alacsony frekvenciájú átmenet funkciót, amely segít a közeledő effektus ellensúlyozásában.Szerző Csillag Péter