Gitárhúrok kezdőknek és haladóknak!

Gitárhúrok kezdőknek és haladóknak!

Akusztikus gitáron vagy elektromos gitáron vagy basszus gitáron játszani egyaránt tanulás, elhivatottság, sok gyakorlás kérdése. A művészi játék, a kiforrott technika persze mit sem ér, ha maga a hangszer nem elég jó. Az ár-érték arányban megfelelő hangszerbe a húrok is beletartoznak. A gitárhúr ugyanolyan fontos, mint a gitár maga. Alaposan ismerni kell és ennek alapján jól választani a gitárhúrok közül is.

gitárhúrok rendszeresen cserére szorulnak, mert az idő nyomot hagy rajtuk és a hangzásukon is. Vannak egyértelmű jelek, amik megmutatják, hogy a gitárnak új húrokra van szüksége. Az állandó elhangolódás vagy a fals hangzás egyértelműen arra utal, hogy ideje új húrkészlettel felszerelni a hangszert. Természetesen az elszakad húrokkal már nem lehet mást tenni, csak a csere az egyetlen lehetőség.

A gitárhúr készülhet nylonból vagy fémből, az alapanyag mellett a húrok vastagsága is különböző. A gitárosok számára a méret is fontos. A gitárhúrok méretét az alapján kell kiválasztani a hangszerboltban, illetve a webshopban, hogy a gitárt milyen hangolásban fogja használni a gitáros. Az egyes zenei műfajok is megkívánják a pontos húr méretet. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a 8-9-es húrkészlet az általános, a 9-10-est a rock dalokhoz használják, a 10-11 a blues dallamainak előcsalogatására ideális és ezen túl pedig a jazz művészei pengetnek a hangszereik húrjain.

A húrgyártás világában is állandóan születnek újítások, de ez nem azt jelenti, hogy a legújabb húrokkal lesz elégedett egy gitáros. Érdemes kitapasztalni, hogy melyik válik be és kipróbálni többet is. Ne a divat vezessen vagy az, hogy más zenészek milyen húrokon játszanak!

Keresd a minőségi 
gitárhúrokat
 a webshopunkban és vásárolj nagyszerű ár-érték arányban vadonatúj húrokat! A termék kínálatunkban egyaránt találsz elektromos, akusztikus, klasszikus és basszus gitárhoz húrokat, de ugyanígy nem hiányozhat az ukulele vagy a mandolin, a bendzsó és a buzuki húrkínálata sem. A húros hangszerek tulajdonosainak nem okozunk csalódást!

Szerző Csillag Péter


Audiomonde Webshop +36 20 966 5901 office@audiomonde.hu 1119 Budapest, Csurgói út 15.