Az elektromos gitárhúrok kiválasztásának alapvető szempontjairól

Az elektromos gitárhúrok kiválasztásának alapvető szempontjairól

A gitár húrok nélkül olyan, mint egy gyümölcsfa virágok nélkül, virágok hiányában nem születik meg a lényeg, a gyümölcs, a hangszeresetében pedig a gitárzene. Az elektromos gitár alapvetően hat húros hangszer, amit csak elektromos gitárhúrokkal szokás felhúrozni. Az e, g, b, d, a, e elektromos gitárhúrok több félék lehetnek, csoportosíthatjuk őket anyaguk és vastagságuk szempontjából is. Minden gitárosnak érdemes tisztában lennie azzal, hogy az elektromos gitárhúrok egyes típusai mire képesek és milyen gitároshoz illenek. Íme néhány alapvető szempont az elektromos gitárhúrok megismeréséhez és kiválasztásához.

Az elektromos gitárhúrok vastagsága meghatározza a gitár hangzását, azt, hogy milyen komfortosan tud játszani a húrokon a zenész és arra is hatással van, hogy melyik zenei stílust hogyan szólaltatja meg. Tehát nem minden húrvastagság illik a heavy-metalhoz vagy a countryhoz, hiszen a stílushoz illő hangolás nem minden húrral lehetséges. Minél vastagabb egy gitárhúr, annál nehezebb lefogni, még az ujjbegyeken is nyomot hagy a kitartó gitárjáték. Aki még kezdő és csak ismerkedik a hangszerrel, a gitárjátékkal, az ne a legvastagabb húrokat kezdje el tépni. Ezekkel az alapvető ismeretekkel máris könnyebb eligazodni a gitárhúrok világában.

Az 
elektromos gitárhúrok
 iránt érdeklődők számára meggyőző választékot kínálunk, méghozzá korrekt árakon. A készletünkből kiváló minőségű Curt Mangan elektromos gitárhúr szetteket tudsz nagyon kedvező áron megrendelni. Nikkel bevonatos, tömör nikkel vagy rozsdamentes húrokra van szükséged? Széles választékot nyújtunk különféle alapvető és kevésbé elterjedt gitárhúrokból is, amiknek a hangzása és a használata is magáért beszél. Vásárolj kényelmesen és szerezd be az új húrokat a hangszeredre anélkül, hogy ki kellene lépned az utcára! Keress fel minket bizalommal a weboldalunkon szereplő elérhetőségeink egyikén és vásárolj tőlünk új, kifogástalan minőségű elektromos gitárhúrokat! Szívesen eligazítunk bárkit a termékeink között és segítünk a válogatásban, ha igényli!

Szerző Csillag Péter


Audiomonde Webshop +36 20 966 5901 office@audiomonde.hu 1119 Budapest, Csurgói út 15.