TC Electronic Mojomojo Overdrive Torzító Pedál - Bemutató darab

  TC Electronic
 • Cikkszám: 960710001
 • 18 900Ft
 • 16 900Ft

 • Nettó ár: 13 307Ft
 • TC Electronic Mojomojo Overdrive Torzító Pedál - Bemutató darab

Hibátlan bemutató darab, összes tartozékkal gyári dobozban. A bemutató darabra 3 hónap garanciát vállalunk. Elérhető a készlet erejéig. 

A MojoMojo Overdrive az a pedál, ami csak úgy lélegzik az élettől, és valami olyat képes hozzáadni a zenéhez, amitől az rögtön megelevenedik, és amitől egyből a középpontban érezheted magad, annyira kiemeli a hangszeres játékot. A gitárosok mindig azt a szükséges pluszt keresik, ami segít nekik, hogy a hangzásuk egycsapásra harapjon és meglegyen a teste, valamint a hangszín is pont megfelelő lesz tőle. A MojoMojo Overdrive minden szituációban képes nyújtani ezt a dobozba zárt mágiát, ahogy bekapcsolod, azzal hogy egy kristálytiszta overdrive, de mégis stramm mély-tartománnyal.

Legyen szó egy bluesos lead-ről, vagy akkora zúzásról, ami csak a csövön kifér, a pedál mindezeket képes hozni csettintésre. A MojoMojo külön szabályzóval rendelkezik a mély és a magas tartományban, és a basszusra vonatkozóan pedig úgy viselkedik, hogy sosem engedni eltűnni a mély tartományt, ha a pedálra rálépsz. Természetesen ez a pedál is True Bypass kialakítású, a hátoldalán lévő elemhez pedig könnyedén hozzáférhetünk. A pedál tervezése során törekedtek arra, hogy az alapterülete a lehető legkisebb legyen és az áramköreinek kialakításához pedig csak a legjobb minőségű alkatrészeket vették igénybe.

Finomhangolás

A MojoMojo Overdrive megtervezése egyszerre volt egyszerű, de mégis hihetetlenül komplikált feladat, mivel már az elején tudták, hogy mit szeretnének elérni: a pedál viselkedjen úgy, mint egy fej, aminek a karaktere nagyon nyitottan hangzik és csak egy kicsi kompresszálást alkalmaz. Azt tűzték ki, hogy a pedál hangja élettel teli legyen, legyen egy kifejezett karaktere, és a játékstílusunk legapróbb nüanszait is képes legyen közvetíteni. Sőt, hogy a feladat még inkább kihívást jelentsen, ezúttal nem az volt a cél, hogy valami vintage erősítőként viselkedjen az eszköz, hanem a MojoMojo Overdrive feladata az, hogy képes legyen hozni azt a finom, fényes, üvegszerű és tisztán zenei teljesítményre hangolt hangképet. Azzal a kifejezett szándékkal vágtak neki, hogy még az összetett akkordok esetén is átütően szóljon a gitár. Nem érték be kevesebbel, mint hogy olyan hangzást hozzanak létre, amilyen egy erősítő, amikor tetten érhetően dolgozik a hangon, hozva azt a bizonyos tisztán csöves hangzást.

Ám azzal is tisztában voltak, hogy az Overdrive az nem pofonegyszerű eszköz, főleg azoknak, akik tudatosan alakítják ki hangzásukat. Persze mindenki ki tudja bővíteni a pedál-rendszerét egy másik pedállal, abban a hitben, hogy majd ezzel fogja kialakítani a saját hangzását, de pontosan tudjuk, hogy ez mekkora feladat, hogy megtaláljuk azt a hangzást, ami hozzánk a legközelebb áll, tehát egy overdrive pedál esetén az utolsó dolog, amit az ember hajlandó megtenni, hogy tétlenül szemlélje, hogy a hangzás tőle teljesen megváltozzon. Úgyhogy már a kezdet kezdetén tudták, hogy csak olyan megoldást tudnak elfogadni, ami a zúzás új mércéit állíthatja fel, de csak és kizárólag anélkül, hogy a hangszín csorbát szenvedne. Röviden úgy tudnánk megfogalmazni, hogy az a MojoMojo feladata, hogy úgy csempéssze be a reszelés új szintjeit, minthogyha az erősítő egy másik csatornája lenne, amit mindig is így terveztek volna.

"Ride the lightning" - lovagold meg a villámot!

Az okok egyike, ami szerepet játszott, hogy a pedál dinamikus jellege így sikerülhetett az az, hogy egy olyan különleges áramkört vetettek be, ami szokványos drive pedálok feszültségének 3-4-szeresét is képes bevetni, bár nem arra használták ezt az erősítést, mint eszközt, hogy több torzítást, vagy overdrive-ot tapasztalhassunk, hanem pont azért, hogy a pedál dinamikáját és headroom-ját drámain megemelhessük.

És mindez mit eredményezett? Egy pedált, ami pezseg az élettől, és ami talán újra is értelmezi az overdrive-os hangzást, mert annyira dinamikusan, annyira zeneien felel játékstílusunkra. Ha az a célod vele, akkor lehet tisztítani a hangon, de igazából egy olyan varázspálca lett, amit egyszerűen ki kell próbálnod, hogy elhidd!

 • True Bypass - azaz nincs jelveszteség (analog-dry-through)
 • Drive, Level, Bass és Treble szabályzók , teljes uralom az overdrive fölött
 • Az elemhez könnyen hozzáférhetsz - szerszám nélkül kinyithatod az elemtartót
 • Kicsi alapterület - hogy a pedál-board-on minél több hely maradhasson
 • Csúcsminőségű alkatrészek - a hangzás miatt csak a legjobb áramköri elemekből építkezünk
 • Turnéra, intenzív használatra terveztük - mindenhova magaddal viheted, strapabíró kialakítás

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
Captcha

Kapcsolodó termék(ek)

Headbone TS Tube and Solid State Amp

Headbone TS Tube and Solid State Amp

Két fely között képes átkapcsolni, amelyek egy kabinetet használnakLábkapcsolóval is vezérelhetőBiztonságos kapcsolás akár félvezetős, akár csöves erősítők között..

108 900Ft Nettó ár: 85 748Ft

TC Electronic Dark Matter Distortion Torzító Pedál - Bemutató darab

TC Electronic Dark Matter Distortion Torzító Pedál - Bemutató darab

Hibátlan bemutató darab, összes tartozékkal gyári dobozban. A bemutató darabra 3 hónap garanciát vállalunk. Elérhető a készlet erejéig.  A Dark Matter Distortion abból a célból tervezték meg, ho..

16 900Ft 18 900Ft Nettó ár: 13 307Ft

Bassbone V2 Bass Preamp and DI

Bassbone V2 Bass Preamp and DI

Kétcsatornás basszus előerősítő bass 1 és bass 2-nekBeépített Radial DI kis impedanciás kimenet a PA feléBooster, effektek, loop és mute kombinációja     Hatékony EQ és szimtszabályozás..

116 900Ft Nettó ár: 92 047Ft

TC Helicon Play Electric Ének és Gitár Multieffekt Pedál

TC Helicon Play Electric Ének és Gitár Multieffekt Pedál

TC Helicon Play Electric: hang processzor: teljes értékű jelút többek között Tone, Harmónia, HardTune, Reverb µMod (kórus/flange, stb.) és jelátalakító (hangszóró/torzítás), Double, Delay algorit..

89 900Ft 113 900Ft Nettó ár: 70 787Ft

PZ-Pre Acoustic Instrument Preamp

PZ-Pre Acoustic Instrument Preamp

Két csatorna, két lábkapcsló hangszerek közöttLyuk és rezonanciaszűrő gerjedésgátláshozPre és post DI kimenetek PA és monitor feléTeljesítménynövelés és némítás..

124 900Ft Nettó ár: 98 346Ft

Bayus Pleasant, Fekete Gitár Heveder

Bayus Pleasant, Fekete Gitár Heveder

..

15 900Ft Nettó ár: 12 520Ft

Címkék: torzító