Az sE Electronics új szinpadi és stúdió dobmikrofonjai

Az sE Electronics új szinpadi és stúdió dobmikrofonjai

A most zajló NAMM Shown mutatta be két új dob mikrofonját az sE Electronics. A V sorozatú dinamikus mikrofonok két új darabja a V Kick és a V Beat. Ugyancsak bemutatásra került a V Clamp, amely a V Beat csiptetős-rögzítő szerkezete.

V Kick

Az sE a V Kick  mikrofont lábdobra illetve nagy dobokra fejlesztette, amelyeknél nagy a domináns mély frekvencia. Supercardioid karakterisztikájú kifejezetten a lábdob részére. A mikrofon hátoldalán további kapcsolókkal lehet HF kartert, illetve klasszikus, vagy modern hangzásvilágot létrehozni. Az XLR kimenet és az állvány menet egymással párhuzamosan lett elhelyezve a mikrofon házon, így kényelmesebb kábelezést tesz lehetővé.

V Beat

A kompakt V Beat pergőre és tamokra alkalmas megfelelő off-axis csillapítással, ezzel is csökkentve a szomszédos dobok vagy cintányérok közötti áthallást. Hangzása természetes és részletgazdag. Ennél a mikrofonnál nincsenek kapcsolók, de az állványon és befogón történő elforgatással tudjuk magunk számára „hangolni” a mikrofont.

V Clamp

Az sE dob mikrofon tartója egy elasztikus csiptető pergőre és tomokra és egy állítható rudacska ahhoz, hogy a mikrofont a dob fölé kellő magasságba, ha kell elforgatva rögzítsük.