A gitár pedál a kreatív gitáros egyik fontos eszköze!

A gitár pedál a kreatív gitáros egyik fontos eszköze!

A gitár pedál vagy más néven a looper a basszus gitárosok, illetve az elektromos gitárosok kedvelt kiegészítője. A basszus és elektromos gitár erősítővel tudja megmutatni, hogy milyen hangzás és mekkora erő rejlik benne, de mivel nem akusztikus hangszer, így jóval több lehetőséget tartogat, mint a szimpla hangerősítés.

gitár pedál az egyik olyan eszköz, amivel egy gitár hangját és hangzását árnyalni lehet. De mi pontosan az a gitár pedál és mire lehet használni, legfőképpen pedig hogyan? A gitár pedál segítségével a gitáros által felvett hangokat lehet tárolni, a játék során pedig lejátszani azokat. A looper tulajdonképpen egy digitális felvevő, amivel akár több perces hangfelvételt is lehet készíteni. Az eszközön egyszerre több felvételt is lehet tárolni és a gitár használata közben ezeket váltogatni, külön vagy egymás után lejátszani őket. Az elkészített loop hossza attól függ, hogy mekkora memória van beépítve a pedálba. Erre képes egy alap szintű eszköz, de természetesen a looperek is több változatban készülnek.

Egy összetettebb, sokoldalúbb használatra szánt eszköz már nem csupán arra képes, hogy felvegyen hangokat és azokat lejátsza. Vannak gitár pedálok, amikbe dobgépet is terveztek vagy olyan eszközök is, amiket további funkciókkal ruháztak fel és tettek sokoldalúbbá a tervezők. Egy ügyes és kreatív gitáros a looper használatával akár egy egész zenekarnyi hangot is elő tud csalni a hangszerei és az eszköz segítségével, egymaga. A legmodernebb looperekkel már a felvételeket egymás fölé is lehet rétegezni, ami igazán összetett hangzást tud létrehozni.

A termékeink között megtalálod a loopert, a gitár pedált is. A ToneBone pedálja kedvező áron megvásárolható és raktárról megrendelhető.  Két effekt között kapcsolható, true bypass-al, ledes jelzővel készült modell.  Nézd meg, hogy milyen modellt kínálunk azoknak, akik az elektronikus zene eszközeit is szívesen alkalmazzák és szeretnek kísérletezni! A kiváló ár-érték arányt és a neves márkák minőségi termékeit garantáljuk